kansasfamiljen


Körkort
juni 27, 2012, 2:43 f m
Filed under: Uncategorized

Japp, idag var det dags. Christian klarade sitt körkort förra veckan men då saknades det fortfarande någon blankett för att jag skulle få göra provet. Så, med barnvaktningen ordnad gav jag mig iväg 6.20 imorse. Den självklara tiden om man vill då något gjort 🙂 Faktum är att man inte kan boka tid för teori eller körprov så det är bara att åka dit och köa. 13 före mig i kö när jag är framme, det kändes som typ 10 för mycket. När klockan är 7.05 och stället har öppnat är det ca 25 efter mig i kö och då kändes det helt ok att bara ha 13 före. När jag sedan köat ca 1 timme och står näst längst fram i kön så får hela stället dataproblem. Man kan säga att det blev lite tung stämning där inne då, framförallt i bakre delen av kön som ändå skulle behöva köa mer än 2 timmar. Tursamt nog blev datorhaveriet bara 2o min långt.

3 personer jobbar sedan vid en lång disk där man får registrera alla papper, pass, tillstånd etc som skall finnas med. (De frågade hur mycket man väger, visst är det lite konstigt?) Lustigt också att behöva säga att man inte vet hur lång man är i fot. När jag väg var registrerad fick jag sätta mig vid en dator  2 m från disken och göra teoriprovet och när väl det var avklarat så gick samma person som jag registrerat mig hos med mig ut för att göra körprovet. Det innebar att det bara var max 2 personal kvar i lokalen att fortsätta registrera övriga kön. Körningen tog ca 15 min och var seriöst noggrann. Alla hade sagt hur lätt det är att ta körkort här men det var faktiskt inte känslan man hade där. Allt är ju lätt när man kan det kan man däremot säga. Det gick alltså bra. Nu kan jag andas ut igen och ägna kvällarna åt att titta på nya favoritprogrammet ”Propertybrothers”.

Ikväll firade vi med kvällsfika på McDonalds.

Hade hört att det skulle finnas fint lekrum där men det var tydligen på något annat ställe. I alla fall så fikade vi gott och hade det mysigt. På vägen hem i bilen frågade jag Antonia om hon ville att vi skulle åka ut någon mer kväll efter middagen och fika och ha det mysigt. Vad tror ni hon säger?

-”Nej, det behövs inte”. Ja, ibland blir man mållös.

Vi njuter förresten av värmen. 37 grader kl 19.30 känns skönt. (Fia, det är helt underbart att inte behöva tänka på varma praktiska kläder eller något annat i den vägen).

Annonser

3 kommentarer so far
Lämna en kommentar

Hej Veronica.
Det är nog vi vuxna som har stått och gjort mat ett antal år, som tycker det är skönt, trevligt, mysigt och enkelt att få mat serverat. Antonia tycker nog det är mysigt att komma hem och att mamma och pappa och lillebror är med… det räcker för henne att ha det mysigt.
Det låter så skönt att slippa ha fullt med kläder på barnen nu när ni har det så varmt. Visst kan man förstå att vi svenskar tycker det är skönt när sommaren kommer hit till Norden, att slippa alla kläder… Ni vet väl hurudant väder det har varit här i Sv.?

Kram från Florence

Kommentar av Florence William

Stort Grattis till körkorten!!
Vad gäller Antonias kommentar får du nog be henne utveckla den lite mera!!
Visste hon vad hon sa??
Kramar från Anna-Maria o Lennart

Kommentar av Anna-Maria Ottosson

Nej man får väl anta att hon inte förstod innebörden i det hon sa, vilket skulle innebära att hon skulle gå miste om glass till kvällsmat 🙂

Kommentar av kansasfamiljen
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: