kansasfamiljen


Lidia´s Italy
november 11, 2012, 1:53 f m
Filed under: Uncategorized

Brunchlyx! Idag var familjen Delén på finrestaurang med några kollegor på Christians jobb. Inga andra tjejer eller barn med men det går bra i alla fall, de är trevliga och lagom pratsamma herrarna. Restaurangen drivs av en tv-kock som har skrivit massor av kokböcker, har köksprylar i sitt namn, New York-restauranger och hållit på mer än 20 år med det hon gör.  Här kan ni läsa mer om henne. Lokalen var i en gammalt lagerbyggnad som tidigare använts till tåg.

Först fanns det ett anti-pasti bord som var härligt. Gillade särskilt cesarsalladen, crostinin med laxröra, oliverna (och resten). Förrätter vinner alltid över efterrätter om någon frågar mig. Sen fick man beställa en huvudrätt som alla var hemgjord pasta i olika former och med olika tillbehör. Eftersom jag gillar canelloni blev det sådana med spenat, ricotta och champinjoner. Mums.

Middagen avslutades med en sväng förbi dessertbordet. Jag gick givetvis snabbt men lyckades ändå fylla tallriken 🙂

Liten utsvävning: Det är varmt nu, 25 grader, och vi går omkring i bara t-shirt. En av Cs kollegor kom i shorts och jag kommenterade att ”tänk att man kan gå i shorts ända in i November”. Fick till svar att han går i shorts hela året. Det är inga problem när det är kallt heller tyckte han eftersom han ändå är ute max 30 sekunder i taget. Från huset till bilen. Suck. Man kan inte annat än skratta åt dessa bilälskande amerikaner.

Efter lunchen åkte vi runt lite i Kansas City. 12 milj invånare gör att det finns både finare och mindre finare områden. Här är centrum.

Sen åkte vi runt i de fattiga områdena. Vi kände oss till slut väldigt vita och väldigt ensamma i en guldskimrande lånebil. Där skulle vi inte åkt om det varit mörkt. Tänk vilka kontraster man kan röra sig mellan. Det var inte ens så att man kände sig helt bekväm med att ta upp kameran när man såg saker man verkligen skulle velat fota.

Nu har nedräkningen inför hemresan börjat också. 3 veckor kvar här och en vecka i New York på hemvägen. Är det någon som har något tips eller avrådan inför New York? Vad skall vi inte missa att göra? Mejla gärna till veronica@delen.name

Kul också att så många fortsatt läsa bloggen hela tiden! 20-40 personer/dag. Tack för det! Ibland undrar jag vilka ni är, jag hoppas att ni ger er till känna så småningom. Så, håll ut 3-4 veckor till för sen är bloggandet ett minne blott. (Ja, jag kommer få skrivabstinens…)

Annonser

2 kommentarer so far
Lämna en kommentar

I’m so jealous that you got to eat at Lidia’s! It is one of our favorite restaurants in Kansas City. It is where we went on our first official date, where Kip proposed, and where we had our wedding reception. I hope you enjoyed it as much as we have.

Kommentar av Marla Mayberry

I thought that it might have been your special place while sitting there. I am so glad we went there. And I can understand why Kip proposed there, of course he was sure of getting a ”Yes” after that food 😉

Kommentar av kansasfamiljen
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: