kansasfamiljen


Minnesplatsen
december 5, 2012, 2:01 f m
Filed under: Uncategorized

Dagen började på minnesplatsen av 9/11. Stillsamt, ledsamt, vackert och byggoljud på en gång. Hela minnesplatsen förutom ett museum är klar men utanför byggs det hej vilt. Namnen på alla 2977 som dog fanns ingraverade längs de två minnesdammarna.

P1020765

Så här ser det ut runt minnesplatsen. Vissa av de nya hus som det håller på att byggas på runt om kommer bli jättesnygga. Det är en skog av byggkranar.

P1020770

För några dagar sedan stötte vi ihop men en svensk kvinna i en lekpark. Hon är operasångerska (svensk som man är frågade jag inte vad hon hette) och hade flyttat till NY för att jobba. Nu med ett barn så hoppades hon kunna påverka sin man att flytta till Sverige. De bodde i en etta och hade inte råd med barnomsorg. Det har man inte på Manhattan sa hon. Låter som ett jobbigt liv. Jag uppskattar om möjligt ännu mer vårt hus i Norrköping efter de här dagarna när man ser hur trångt många har det. Förresten, här kommer en bild på vår lutande golv, så att ingen tror att jag överdrev om lutningen. (Tröskeln mellan sovrum och resten. Kolla klossen som rätar upp fotändan av sängen också!)

P1020754

På Macy´s var det underbart överdådigt julpyntat. De säger sig vara världen största varuhus. På den här avdelningen med minst 100 överhängda 4-metersgranar var det en kund som bad en anställd att hämta en dekoration i toppen på en gran med hjälp av en stege. Jag hade som anställd i det läget väsande bett kunden välja någon av övriga dekorationer och inte julfriden hade varit väldigt stark just då. Det var i alla fall väldigt fint. De hade också ”Santaland” där barnen kunde fotas med tomten i hans stol. Valter nappade men inte Antonia.

P1020803

Vissa saker gör vi ju lite light-version av. Som Empire State building. Sett utifrån, fotat från toppen av Rockefeller Center och besökt en fint entré när vi ändå promenerade förbi. Det var lagom dos för tvåbarnsfamiljen.

P1020813

På eftermiddagen hängde vi vid en lekpark några timmar i närheten av lustiga smala huset. Det var skönt det med. Framförallt när det är +16 grader och sol.

P1020816

Men vad kul att så många läser bloggen. Igår var det besöksrekord!!! Gissa om jag blir  nyfiken på vilka ni alla är. Detta är förresten mitt 100 blogginlägg 🙂 Grattis bloggen.

Annons

1 kommentar so far
Lämna en kommentar

Jag besöker gärna din blogg, det vet du. Och det är så kul att läsa om NY. Den är skön att besöka men säkert inte så bekväm att bo i. Macy´s är härligt-
Anna-Maria

Kommentar av Anna-Maria Ottosson
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: