kansasfamiljen


FN
december 6, 2012, 1:42 f m
Filed under: Uncategorized

”For security reasons, children under 5 years of age are not permitted on tour.” Så står det om att besöka FN. Jag kan ibland förstå att både Valter och Antonia klassas som säkerhetsrisk. Vid säkerhetskontrollen kastade sig dock Valter i famnen på killen vid stålbågen. Det tillhör nog inte vanligheterna på hans arbetsdag. Han blev glad i alla fall.

Man får gå in i den väldigt stora foajén där det finns flera utställningar. Bra att få lite perspektiv i sitt turistande. Vi kunde konstatera att vi inte ens känner till namnen på alla länder som nämndes. Hade ännu mindre aning om var de låg. Alla generalsekreterare fanns avporträtterade, vävda och som gåva av Iran. Väldigt fint hantverk.

P1020835

Crysler building är väldigt snyggt utifrån men entrén är också magnifik och pampig. Massor av sten och målningar incementerat i taket.

P1020842

Stor del av dagen tillbringades i Little Italy och Chinatown. Så kul med alla skumma saker man tydligen kan äta. Kändes inte det minsta turistiskt heller vilket var skönt. Matsedlarna var enbart på kinesiska vilket säkert är ett effektivt sätt att hålla lusiga turister borta.

P1020858

I ett varuhus med allt mellan himmel och jord (läs grillad kyckling, till alla möjliga prylar) så fick Antonia välja något. Det blev konstigt nog från den här hyllan.

P1020863

Nu skall det bli skönt att snart komma hem även om dagarna här är riktigt roliga. Om du någon gång får möjlighet att åka till NY så åk kring juletid!

Annons

Kommentera so far
Lämna en kommentarKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s%d bloggare gillar detta: